Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Πως να αντιμετωπίσετε το λίπος στο στήθος



Εάν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που αποθηκεύουν περισσότερο λίπος από ότι σε άλλα σημεία του σώματος τους, διαβάζετε το σωστό άρθρο. Σίγουρα οι περισσότεροι άνδρες με αυτό το πρόβλημα νιώθουν λίγο άβολα όταν βγάζουν την μπλούζα τους, μεγενθύνοντας πολλές φορές το πρόβλημα στο μυαλό τους.

Εάν ξεχάσουμε την περίπτωση της γυναικομαστίας, η οποία μπορεί να προκληθεί απο υψηλά επίπεδα οιστρογόνων στις ορμόνες, ή απο τη χρήση αναβολικών ουσιών, τότε το πρόβλημα είναι αντιμετωπίσιμο. Σαφώς και δεν καταργούμε την ιατρική μέθοδο αντιμετώπισης του, δηλαδή την εγχείρηση, αλλά καλό είναι να την έχετε σαν έσχατη λύση.


Βήμα 1

Ακολουθήστε μια υποθερμιδική διατροφή για να καταπολεμήσετε το λίπος. Οποιαδήποτε μεγάλη ποσότητα φαγητού θα βάλει λίπος στο σώμα σας και θα κάνει χειρότερο το πρόβλημα σας. Για να χάσετε λίπος απο όλο το σώμα, άρα και απο το στήθος, θα πρέπει να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες απο όσες καίτε. Σπάστε τα γεύματα σας σε 5-6 τη μέρα για να είστε πάντα χορτάτοι και να μηδενίσετε το αίσθημα της πείνας.

Βήμα 2

Αποφύγετε τις κενές θερμίδες. Αυτές επιβαρύνουν τον οργανισμό σας με παραπάνω θερμίδες ενώ ταυτόχρονα δεν έχουν καμία θρεπτική αξία. Κόψτε το αλκοόλ,την σόδα, τα fast food και τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Για παράδειγμα μια σόδα έχει 140 θερμίδες, πίνοντας ας πούμε 2, βάζετε 280 θερμίδες στο ημερίσιο όριο σας, χωρίς κανένα απολύτως όφελος.

Βήμα 3

Ακολουθείστε προπονήσεις έκρηξης. Να δουλεύετε σε υψηλή ένταση για μικρά χρονικά διαστήματα. Ανάλογα με την ηλικία σας να κινείστε στα παλμικά σύνορα του fat burn. Κολύμπι, πυγμαχία, δισετ με βάρη, σπριντάκια αποτελούν πολύ καλή μέθοδο.

Βήμα 4

Απομονώστε και γυμνάστε ολοκληρωμένα το στήθος σας. Βάλτε ποικιλία ασκήσεων στο πρόγραμμα σας. Σαν αποτέλεσμα θα πετύχετε να δώσετε σχήμα στο στήθος σας, να το μαζέψετε, και πάνω απ' όλα να αυξήσετε τις μυικές ίνες του στήθους, που σαν αποτέλεσμα θα έχουν να καίνε περισσότερο λίπος για ενέργεια.

Βήμα 5

Εδώ έχουμε μια πρόσφατη έρευνα που έγινε απο το American Council of Exercise, ένα ινστιτούτο που κάνει μελέτες πάνω σε διάφορες μορφές ασκήσεων. Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στη διαμόρφωση "ψευδογυναικομαστίας" είναι η λανθασμένη στάση του σώματος για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Εάν λοιπόν περνάτε πολλές ώρες σε ένα γραφείο, μπροστά απο έναν υπολογιστή, όταν κάθεστε γενικότερα, να δίνετε βάση στη στάση του σώματος. Το λεγόμενο καμπούριασμα που λέμε, κάνει το στήθος να φαίνεται πιο πεσμένο. Οπότε να έχετε την σωστή στάση, και 2-3 φορές την ημέρα να κάνετε stretching στο στήθος σας.

Και εδώ συνοπτικά έχουμε την "Αγία Τριάδα" που λέμε, τον συνδιασμό Διατροφής-Άσκησης-Αερόβιου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...