Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Πως να δείχνετε πιο "γεμάτους" τους μυς σας




Μεγαλύτερα χέρια: Για να κάνετε τα χέρια σας να φαίνονται μεγάλα και γεμάτα, θα πρέπει να δώσετε βάση στα τρικέφαλα. Ο τρικέφαλος μυς είναι μεγαλύτερος από τον δικέφαλο, και είναι αυτός που δίνει όγκο στο χέρι, από όλες τις οπτικές γωνίες. Ακόμα και όταν φοράτε μπλούζα ή κοντομάνικη, αυτό που ξεχωρίζει είναι το τρικέφαλο, ειδικά όταν είστε σε χαμηλά ποσοστά λίπους και είστε γραμμωμένοι. Επικεντρωθείτε σε ασκήσεις που θα μεγαλώσουν και θα γεμίσουν τα τρικέφαλα σας, όπως οι πιέσεις με μπάρα σε ίσιο πάγκο, πιέσεις στην τροχαλία και κάμψεις με κλειστά τα χέρια σε σχήμα πυραμίδας.


Μεγαλύτερη πλάτη: Εάν έχετε σχετικά μεγάλη μέση, τότε είναι πολύ δύσκολο να φανεί η δουλειά που κάνετε στην πλάτη όσον αφορά το άνοιγμα. Οπτικά, όταν κάποιος εχει λεπτή μέση, του είναι εύκολο να αναδείξη την πλάτη του ακολουθώντας ενα σχετικά εύκολο πρόγραμμα ασκήσεων. Εάν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία τότε μπορείς να καλύψεις την αδυναμία της μέσης σου με μερικά απλούστατα τρικ. Πρέπει να δουλέψεις πολύ τα ανοίγματα των φτερών με ασκήσεις όπως κοπηλατική με αλτήρα, κοπηλατική σε τροχαλία με ανοιχτή λαβή, άρσεις θανάτου. Για να τελειοποιήσεις όμως το άνοιγμα, μια είναι η θαυματουργή άσκηση...έλξεις σε μονόζυγο. Για να πετύχεις ένα μεγάλο και εντυπωσιακό σχήμα V στην πλάτη θα πρέπει να σιχαθείς το μονόζυγο, να κοιμάσαι και να βλέπεις εφιάλτες οτι σε κυνηγάνε μονόζυγα. Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω...πάντα με ανοιχτή λαβή.


Γεμάτα πόδια: Εάν παρουσιάσετε στην παραλία ένα γραμμωμένο μυώδες κορμό, με μπαλαρίσματα στα χέρια και στην πλάτη και υποδειγματικούς κοιλιακούς, αλλά τα πόδια σου είναι σαν καλαμάκια του φραπέ τότε έχεις χάσει το παιχνίδι, και 100% θα φας ενα κράξιμο που θα σε πιάσει πονοκέφαλος. Για να κάνεις τα πόδια σου γεμάτα αλλά χωρίς υπερβολές, έτσι ώστε να πετύχεις μια τέλεια ομοιομορφία θα πρέπει να επικεντρωθείς στο squat, στην πρέσα, τροχαλία τετρακεφάλων και δικεφάλων και φυσικά στις γάμπες. Με επαναλήψεις στο όριο των 8-12 και 20-25 στις γάμπες θα καταφέρεις να δώσεις σχήμα και μάζα στα πόδια σου με επιτυχία.

Κοιλιακοί: Πως μπορείς με έναν απλό τρόπο να καταλάβεις ποιος ιδρώνει και φτύνει αίμα στα γυμναστήρια, και ποιος απλά πάει για να το παίξει, είναι να κοιτάξεις τους κοιλιακούς του (Και μιλάω αποκλειστικά και μόνο για όσους παίζουν σε χαμηλά ποσοστά λίπους, όλοι οι άλλοι εξαιρούνται). Για να κάνεις τα μάτια να πέφτουν πάνω σου, πρέπει να δώσεις όγκο και σχήμα στους κοιλιακούς σου, όπως και στους υπόλοιπους μυς. Κάνοντας κοιλιακούς με βάρη, όπως άρσεις σε δίζυγο με εναν αλτήρα στα πόδια, ροκανίσματα κρατώντας μια 5κιλη πλάκα, κοιλιακούς σε μηχάνημα, πλάγιους κοιλιακούς σε τροχαλία κτλ θα "πετάξεις" τους κοιλιακούς σου έξω, θα τους δώσεις σχήμα, όγκο και ποιότητα. Έτσι θα ξεχωρίσεις απο την πλειοψηφία των "γραμμωμένων" εκεί έξω..



"S"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...