Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Άσκηση πλάτης: Κωπηλατική με μπάρα


Τα βασικά

Η κωπηλατική με μπάρα είναι μια άσκηση ελεύθερου βάρους που αγαπήθηκε σχεδόν από όλους τους αθλητές του bodybuilding, του fitness και άλλων δυναμικών αθλημάτων. Η συγκεκριμένη άσκηση απαιτεί μεγάλη επιδεξιότητα και σωστή στάση, εξάλλου πάνω απ' όλα μετράει η τεχνική. Εάν λοιπόν ψάχνετε το πως να γεμίσετε την πλάτη σας, και να αποκτήσετε τα "καρούμπαλα" που λένε μερικοί στην πλάτη, αυτή η άσκηση θα γίνει ο καλύτερος σας φίλος

Η κωπηλατική με μπάρα γυμνάζει τον πλατύ ραχιαίο, τους τραπέζιους, και τους πίσω δελτοειδής. Βασικά, αυτή η άσκηση δουλεύει πάνω στο μεγαλύτερο μέρος της πλάτης και των ώμων.

Ποια τα πλεονεκτήματα

Όπως προαναφέρθηκε, η άσκηση αυτή μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της στάσης του σώματος σας.Σίγουρη είναι επίσης μια αύξηση στη δύναμη. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι η άσκηση αυτή βοηθά να δημιουργήσει ισορροπία στο μέγεθος και τη δύναμη μεταξύ των μυών που χρησιμοποιούμε για να τραβήξει τις ωμοπλάτες μας πίσω, και τους θωρακικούς μυς που χρησιμοποιούμε για να τραβήξει τους ώμους μας προς τα εμπρός.


Εκτέλεση της άσκησης

  • Η σπονδυλική στήλη και ο αυχένας θα πρέπει να παραμένουν σε ευθεία καθ' όλη τη διάρκεια της κίνησης.
  • Οι γλουτοί δεν πρέπει να πιέζονται προς τα έξω όταν σηκώνετε τη μπάρα. Εκεί θα πρέπει να δουλεύουν οι κοιλιακοί μύες, σαν να κωπηλατείτε.
  • Όπως στις περισσότερες ασκήσεις με ελεύθερα βάρη, μη βιαστείτε να αυξήσετε τα κιλά. Σταδιακά όσο θα δυναμώνετε θα ανεβάζετε και το βάρος. Εάν δείτε ότι χαλάτε την στάση σας, ή οτι τα βάρη σας τραβάνε και κλέβετε για να βγάλετε την επανάληψη τότε μειώστε κιλά.

1. Λυγίστε τα γόνατά σας ελαφρώς όσο σκύβετε πάνω απο την μπάρα, κρατώντας την πλάτη σας ίσια.
2. Θα πρέπει να πιάσει τη μπάρα προσεκτικά, χρησιμοποιώντας μια ευρεία λαβή λίγο πιο ανοιχτά απο τους ώμους, αναλόγως που σας πιάνει.
3. Τραβήξτε την μπάρα μέχρι τη μέση επάνω σας. Εκπνεύστε καθώς σηκώνετε τη μπάρα, τραβώντας τις ωμοπλάτες σας μαζί.
4. Επιστρέψτε τη μπάρα μέχρι τα χέρια σας να επεκταθούν και οι ώμοι σας να τεντώσουν προς τα κάτω. Η μπάρα δεν πρέπει να ακουμπάει το πάτωμα.
5. Επαναλάβετε.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...