Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

X - Files : Ταυρινη



Τι είναι η Ταυρίνη


H Ταυρίνη είναι ένα αμινοξύ. Το σώμα σας απαιτεί πολυάριθμα αμινοξέα, καθώς παίζουν πολύ σημαντικό  ρόλο, σχεδόν σε κάθε ζωτική διαδικασία συμπεριλαμβανομένης και της ανάπτυξης μυών,  της νευρολογικής λειτουργίας, την προστασία των κυττάρων και την ορθή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.Η Ταυρίνη είναι κατασκευασμένη από δύο άλλα αμινοξέα - μεθειονίνη και κυστεΐνη. Λαμβάνοντας τη σωστή ποσότητα της ταυρίνης μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας αποδώσει στο βέλτιστο επίπεδο.

Ο ρόλος της Ταυρίνης στην Ιατρική


Η Ταυρίνη  χορηγείται πιο συχνά μαζί με άλλα φάρμακα για τη θεραπεία της συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας. Περαιτέρω κλινικές χρήσεις, περιλαμβάνουν τη θεραπεία για την κυστική ίνωση, την έκθεση σε τοξικές ουσίες και διαταραχές του ήπατος. Αν και δεν είναι η κύρια θεραπεία για την κατάσταση αυτή, η ταυρίνη χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με πιο ισχυρά φάρμακα για τη βελτίωση της πρόγνωσης και να ελαττώσει σοβαρές επιπλοκές σε ασθενείς.


Ταυρίνη και δοσολογία


Η συνιστώμενη δοσολογία της ταυρίνης είναι συνήθως λιγότερο από 3000 mg ανά ημέρα. Σε αυτή τη δόση, το σώμα σας είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει την ουσία της Ταυρίνης σε ζωτικής σημασίας διαδικασίες και να αποβάλλει την περίσσεια Ταυρίνη μέσω των νεφρών. Ωστόσο, σε υψηλότερες δόσεις, μπορεί να προκαλέσει ακούσιες παρενέργειες. Δεν έχουν υπάρξει πλήρης μελέτες σχετικά με τις επιδράσεις της ταυρίνης, εάν λαμβάνονται σε μεγάλες δόσεις ή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πως δουλεύει η Ταυρίνη 


Ταυρίνη δεν είναι ένα "αληθές" αμινοξύ και δεν μετατρέπεται σε πρωτείνη. Συνεπώς, η Ταυρίνη είναι ελεύθερη και είναι σε θέση να κινηθεί μέσω διάφορων ιστών, όπως ο εγκέφαλος, η καρδιά και ο σκελετός. Αυτό επιτρέπει στην Ταυρίνη να συμμετέχει σε πολλές βιολογικές λειτουργίες όπως η αποτοξίνωση, η σταθεροποίηση της κυτταρικής μεμβράνης και ο έλεγχος των επιπέδων ασβεστίου.

Ταυρίνη και προπόνηση

Οι περισσότεροι αθλητές λαμβάνουν 2 γραμμάρια ταυρίνης 30 λεπτά πριν την προπόνηση και 1 γραμμάριο μετά. Υποστηρίζουν δε, ότι όσο λάμβαναν συμπλήρωμα ταυρίνης είδαν διαφορά στην δύναμη και την αντοχή καθώς και μεγαλύτερη εφίδρωση. Σύγχρονες μελέτες έδειξαν ότι η Ταυρίνη επηρεάζει την καύση λιπους δρώντας πάνω στην ινσουλίνη. Θα αναφερθούμε αναλυτικότερα πάνω στην ταυρίνη και την λιποδιάλυση σε μελλοντικό άρθρο. Την έρευνα μπορείτε να την δείτε εδώ

"S"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...