Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Κινητρο (Motivation) : Κλειδι για την επιτυχια


Πριν ξεκινήσετε να διαβάζετε το άρθρο, θα σας ζητήσω κάτι, παρακολουθείστε λίγα λεπτά απο  το παρακάτω βίντεο:


Έχουμε λοιπόν 3 κατηγορίες:

1) Αυτοί που ενθουσιάστηκαν, φαντάστηκαν τον εαυτό τους να εκτελεί κάποιες απο τις ασκήσεις που απεικονίζονται στο βίντεο, που αν είχαν ενα γυμναστήριο μέσα στο σπίτι τους, θα σήκωναν ότι υπήρχε εκεί.

2) Αυτοί που έμειναν ουδέτεροι, που το αντικείμενο του βίντεο ήταν χιλιόμετρα μακριά απο τα δικά τους "θέλω" και δεν ένιωσαν κάτι.

3) Αυτοί που γέλασαν και το έκλεισαν στα 50 δευτερόλεπτα.

Θα ασχοληθούμε με την πρώτη κατηγορία. Άσχετα με το που θέλει να φτάσει ο καθένας, άσχετα με το αποτέλεσμα, άσχετα για τον λόγο που το κάνει, το τι θυσιάζει και άσχετα απο το άθλημα ή το χόμπι που κάνει, το παραπάνω βίντεο του έδωσε κίνητρο.

Το ζητούμενο σε ότι κάνει καθένας στη ζωή του, είναι να υπάρχει κίνητρο. Είτε αυτό λέγεται σχέση,  εργασία, χόμπι άθλημα ή οτιδήποτε, εάν δεν υπάρχει κίνητρο υπάρχει και ημερομηνία λήξης. Το κίνητρο σε βοηθάει να μένεις στους στόχους σου, να σου υπενθυμίζει πως για κάθε θυσία που κάνεις υπάρχει λογος, και αυτός ο λόγος αξίζει.

Έτσι, άσχετα για το αν είναι επαγγελματίες bodybuilders στο βίντεο, άσχετα αν παίρνουν αναβολικά ή ότι παπάτζα μπορεί να πει ο καθένας, έχουν κίνητρο, και αυτό στα μάτια μερικών μετράει περισσότερο απο κάθε τι άλλο.

Ορίστε μερικοί τρόποι λοιπόν, που θα σας βοηθήσουν να κρατιέστε μέσα στους στόχους σας, ή αλλιώς όπως λένε στον χώρο "Keep Motivated".

Κρατάτε σημειώσεις - Ιστορικό

Ένας τρόπος για να κρατείστε μέσα στους στόχους σας είναι να κρατάτε σημειώσεις σχετικά με την πρόοδο σας. Χρόνοι, σωματικά κιλά, ποσοστό λίπους, οτιδήποτε μπορείτε με σκοπό να παρακολουθείτε την πορεία σας ανα χρονικά διαστήματα. Μια πολύ καλή μέθοδος που προτείνω σε όσους γυμνάζονται με βάρη είναι να τραβάνε μερικές φωτογραφίες ανα 2-3 μήνες. Διότι στον τομέα τους ο καθρέφτης λέει την αλήθεια, όχι η ζυγαριά.

Να έχετε καλούς υποστηρικτές

Τεράστιο ρόλο παίζει ο περίγυρος σας. Εάν περιτριγυρίζεστε απο άτομα τα οποία σας ενθαρρύνουν να συνεχίσετε, εκτιμούν τις θυσίες που κάνετε για να πετύχετε τους στόχους σας, σας βοηθάνε ψυχολογικά να ξεπεράσετε κάθε δυσκολία, τότε κρατήστε τα αυτά τα άτομα κοντά σας γιατί πιστέψτε με, είναι ευλογία.

Ακόμα θα ήταν πολύ καλό εάν είχατε εναν partner ή spotter, κάποιον φίλο ο οποίος θα προπονείται μαζί σας, θα σας βοηθάει όπου κολάτε και θα σας δίνει δύναμη για να συνεχίσετε όπου λυγίζετε.

Rest Days

Μάθετε να επιβραβεύετε τον εαυτό σας. Σας αξίζει να έχετε μέρες ξεκούρασης, όπου θα μπορείτε να κάνετε πράγματα για τον εαυτό σας, να ξεκουραστείτε, και να χαρείτε τα αποτελέσματα των προσπαθειών σας. Χωρίς ξεκούραση και προσωπικό χρόνο είναι θέμα χρόνου να παρατήσετε κάθε προσπάθεια. Για όσους ακολουθούν δύσκολες δίαιτες, συνδιάστε τις rest days με ένα cheat meal. Θα σας δώσει δύναμη για την συνέχεια.

Αισιοδοξία 

Στο τέλος της μέρας, αφιερώστε λίγα λεπτά για να χαλαρώσετε, και να κάνετε μια περίληψη για όσα κάνατε κατά τη διάρκεια της μέρας. Σκεφτείτε θετικά και αισιόδοξα, νιώστε οτι είστε ξεχωριστοί, δώστε εύσημα στον εαυτό σας για ότι πετύχατε και φανταστείτε οτι θα πετύχετε ακόμα περισσότερο. Πάνω απ' όλα νιώστε καλά.

Κλείνοντας, να θυμάστε οτι το παν, είναι η διάρκεια, και για να πετύχουμε σε ότι κάνουμε πρέπει να είμαστε καλά με τον εαυτό μας και να έχουμε υπομονή και επιμονή.


"S"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...