Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

10 tips για καθαρη μυικh αναπτυξη Part 2

...Συνεχίζουμε τα υπόλοιπα 5 tips για καθαρή μυική ανάπτυξη. (part 1 εδώ)


6 Νερο, αρκετο νερο, πολυ νερο!


Το νερό είναι απαραίτητο για την υγεία, καθώς και για την μυική ανάπτυξη. Κρατώντας το σώμα ενυδατωμένο κερδίζεις σε όλους τους τομείς, απο την πρωτεινοσύνθεση μέχρι και στην χώνεψη. Με την σταθερή πρόσληψη νερού, κερδίζουμε καλύτερη κίνηση θρεπτικών συστατικών στο αίμα μας και στα μυϊκά κύτταρα. Το νερό είναι επίσης μια καλή πηγή μεταλλικών στοιχείων. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για πολλούς bodybuilders οι οποίοι βρίσκονται σε σχετικά υψηλή σε πρωτεΐνες δίαιτα, καθώς και εκείνων που χρησιμοποιούν κρεατίνη, λιποδιαλύτες ή άλλα συμπληρώματα που επηρεάζουν την ενυδάτωση.

 Θυμηθείτε, το νερό κάνει τους μυς σας να φαίνονται γεμάτοι. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να μείνετε σε χαμηλά ποσοστά λίπους, καθώς έρευνες δείχνουν ότι απλά πίνοντας δύο ποτήρια του νερού μεταξύ των γευμάτων αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό. Το νερό είναι η ουσία της ζωής, και η σημασία του για bodybuilders δεν αμφισβητείται. Πιείτε ένα ποτήρι νερό με τα κύρια γεύματα και προσπαθήστε να υπερβείτε τα 8 ποτήρια νερού τη μέρα.


7 Πρασινο τσαι

Μερικοί θα γελάσουν, άλλοι θα ειρωνευτούν και άλλοι θα παρεξηγήσουν. Όταν όμως αντιληφθούν ότι τα μεγαλύτερα fitness και bodybuilding forums έχουν στα tips τους το πράσινο τσάι, πολλοί θα εκπλαγούν.

Το πράσινο τσάι είναι διεγερτικό, αυξάνει τον μεταβολισμό και την καύση λίπους με θερμογένεση, βελτιώνει την λειτουργία των συνδέσμων στις κλειδώσεις και είναι διουρητικό. Μια καλή δοσολογία είναι 500 γραμμάρια πράσινου τσαγιού (ή αλλιώς 2-3 φακελάκια) πριν την προπόνηση και πριν απο τα κύρια γεύματα.


8 Μικρα και πολλα γευματα

Κλασική, γνωστή αγαπημένη συμβουλή. Χωρίς πολλά λόγια, αποτελεί την καλύτερη μέθοδο για τον έλεγχο τους βάρους και των θερμίδων ημερισίως. Κρατάει ψηλά τον μεταβολισμό και εξαφανίζει το αίσθημα της πείνας. Handzz Up!!

9 Πρωτεινη πριν τον υπνο


Ναι καλα διαβάζετε κυρίες και κύριοι. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποτρέψει το σώμα σας υποκλοπές σε αποθήκες των μυών, στην προσπάθεια του να βρει ενέργεια την ώρα που κοιμάστε, είναι να λάβει μια μέτρια ποσότητα πρωτεΐνης λίγο πριν πάτε για ύπνο το βράδυ. Είκοσι έως 50 g βραδείας απορροφήσεως πρωτεΐνης (καζείνης), που καταναλώνετε πριν πάτε για ύπνο, θα παρέχει στο σώμα σας με τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για την επισκευή και την οικοδόμηση των μυών. Ένα shaker πρωτεΐνη καζεΐνης είναι ιδανικό πριν τον ύπνο καθώς και μια καλή εναλλακτική λύση είναι το cottage cheese.


10 Ο υπνος θρεφει τα παιδια....ο πολυς υπνος τους bodybuilders


Ξενύχτι και μυική ανάπτυξη? μάλλον όχι (με φυσικό πάντα τρόπο...). Το ξέρατε πως όταν κοιμόμαστε, είναι η μόνη στιγμή που αναπτύσονται οι μυς μας; Γιαυτό δώστε στον οργανισμό σας 7-8 ώρες καλού βραδινού ύπνου, και 30-45 λεπτά το μεσημέρι ή το απόγευμα και θα δείτε άλλον άνθρωπο στον καθρέφτη. Και απολαύστε μετά τα ξενύχτια, που σίγουρα θα ξεχωρίζετε ανάμεσα σε άλλους!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...