Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Λιποαποθηκες, τοπικο παχος και εξαλειψη του

Συχνά, όταν βρίσκομαι ανάμεσα σε παρέες γνωστών και αγνώστων, με ρωτάνε για το αν γίνεται να χάσουν λίπος απο κάποιο συγκεκριμένο σημείο. Άλλος δείχνει την κοιλιά του με την γνωστή έκφραση "πως θα φύγει αυτή η μαλ%$^%$ία", οι γυναίκες απο τον μηρό ή τα χέρια και πάει λέγοντας. Εάν ανήκετε και εσείς στην παραπάνω κατηγορία (λίγο πολύ όλοι ανήκουμε), είναι η τυχερή σας μέρα, διότι μέχρι το τέλος του άρθρου θα σας έχω λύσει (αλλιώς κρεμάστε με) όλες τις απορρίες, απλά λιτά και κατανοητά.


Λιποαποθήκες 

Απο την φύση του, όταν γεννιέται κάποιος άνθρωπος έχει κάποια μέρη στο σώμα του, όπου το λίπος αποθηκεύεται πολύ πιο εύκολα απο άλλα σημεία, τα οποία διαφέρουν αναλόγως το φύλλο.

  • Στους άντρες συνήθως αυτά τα σημεία είναι η κοιλιά, το στήθος και τα πόδια στο ύψος του μηρού οδηγώντας το σώμα του σε ένα σχήμα παρόμοιο με του μήλου.
  • Στις γυναίκες συνήθως αυτά τα σημεία είναι στην μέση, στους γοφούς, στα πόδια ή στα χέρια οδηγώντας το σώμα της σε ένα σχήμα παρόμοιο με του αχλάδιού.
Οι λιποαποθήκες, ή αλλιώς "κελιά λίπους", δεν πολλαπλασιάζονται ανάλογα με το πόσο λίπος υπάρχει στην περιοχή, αλλά μεγαλώνουν σε μέγεθος, αποθηκεύοντας περισσότερο (εδώ έχουμε 2 εξαιρέσεις, μια όταν κάποιος ενήλικος αποκτήσει απότομα και σε σύντομο χρονικό διάστημα πολλά κιλά, ή οταν κάποιος κάνει λιποαναρρόφηση).


Στην παραπάνω εικόνα, βλέπουμε την θέση του λίπους επάνω στο σώμα μας. Βρίσκεται λοιπόν ανάμεσα απο το δέρμα και τους μυς. Μια παρένθεση που θα ήθελα να κάνω εδώ, είναι το γνωστό πρόβλημα με τους κοιλιακούς στο οποίο έχω αναφερθεί σε άλλο άρθρο μου. Μπορεί δηλαδή κάποιος να έχει πολύ σχηματισμένους και δυνατούς κοιλιακούς, αλλά αυτοί να μη φαίνονται λόγω του στρώματος λίπους που μπορεί να τους καλύπτει.

Μπορώ να διώξω λίπος απο ένα μόνο σημείο;

Δυστυχώς η απάντηση είναι όχι. Και αισθάνομαι ακόμα πιο άσχημα όταν βλέπω αυτές τις χιλιάδες διαφημίσεις οι οποίες απευθύνονται σε άτομα εύπιστα και με έλλειψη γνώσεων, του στυλ "Χάσε ΤΩΡΑ λίπος απο την κοιλιά" , "Λίπος στα πόδια;;;;;Εξαφάνισε το ΑΜΕΣΑ μπλα μπλα". Το λίπος χάνεται ομοιόμορφα, με την διατροφή, την άσκηση και τον υγιεινό τρόπο ζωής. Σίγουρα, όπως κερδίζουμε περισσότερο λίπος στις λιποαποθήκες, έτσι χάνεται και περισσότερο λίπος, ειδικά εάν επικεντρωθούμε με ασκήσεις στο συγκεκριμένο σημείο.

Ξεχάστε αλοιφές και ζώνες οι οποίες υπόσχονται αφαίρεση τοπικού λίπους, έχετε δει ποτέ κανένα ωράιο γραμμωμένο σώμα που να έχει μια κοιλάρα να, ή λιπώδης χέρια; Εγώ ποτέ, η λύση είναι άσκηση και διατροφή, και ανάλογα με τις επιθυμίες του καθενός μπορεί να βοηθηθεί απο συμπληρώματα καύσης λίπους, λιποτροπικά και άλλα.

Και κλείνοντας, επειδή βλέπω έναν τεράστιο διχασμό, δείτε την εξής ειρωνία: Εταιρείες - Κολοσσοί παραγωγής αγωνιστικών συμπληρωμάτων παραγωγής, εταιρείες που δαπανούν δισεκατομμύρια δολλάρια για τα προιόντα καύσης λίπους, δεν υπόσχονται ποτέ εξαφάνιση του απο τοπικά σημεία...και βλέπεις στο Ελλαδιστάν ένα σωρό διαφημίσεις μαγικών προιόντων που θα σου κάψουν λίπος απο το αυτί ή την μύτη, τοπικά πάντα....και το χειρότερο; καταναλωτές να ψαρώνουν...

"S"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...