Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ασκησεις δυναμης vol.2 : Αρσεις Θανατου


"Άρσεις θανάτου". Πόσο ψαρωτικό ακούγεται ε; πιο παλιά όταν ακόμα είμασταν μικροί, και στην ηλικία και στην εμπειρία, ακούγαμε τους πιο προχωρημένους μέσα στα γυμναστήρια να αναφέρουν αυτή την άσκηση και αμέσως κοιταζόμασταν μεταξύ μας. Όταν αρχίσαμε τα πρώτα σετ στις άρσεις θανάτου δειλά δειλά, καταλάβαμε ότι δικαίως θεωρείται απο τις καλύτερες ασκήσεις εδώ και χρόνια, και θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε πρόγραμμα είτε όγκου είτε γράμμωσης.


Γιατί να εκτελείτε άρσεις θανάτου;


 Οι άρσεις θανάτου, εάν εκτελεστούν σωστά, θα βοηθήσουν στην οικοδόμηση απαράμιλλης μάζας, ενισχύοντας παράλληλα όλες τις μεγάλες μυϊκές ομάδες.Επιπλέον, οι άρσεις θανάτου ενδυναμώνουν ολόκληρη την πλάτη και τους γύρο μύες, καθιστώντας αυτή την άσκηση ιδανική για αποκατάσταση και για σκοπούς πρόληψης. Στην πραγματικότητα, η άρση θανάτου είναι η πιο αποτελεσματική άσκηση για ανάπτυξη της δύναμης του πυρήνα, η οποία υποστηρίζει τις υπόλοιπες μεγάλες μυϊκές ομάδες.

Ελάχιστος εξοπλισμός 

Οι άρσεις θανάτου απαιτούν λίγα όσον αφορά τον εξοπλισμό και την προετοιμασία. Μία μπάρα και η βούληση να την σηκώσετε είναι οι μόνες πραγματικές απαιτήσεις για μία επιτυχημένη εκτέλεση της άσκησης.


Συμβουλές για σωστή εκτέλεση της άρσης θανάτου


 1. Κρατήστε το στήθος έξω, τους ώμους προς τα πίσω, και κοιτάζετε ευθεία. Η πλάτη δεν πρέπει να δημιουργεί κύρτωμα σε καμία περίπτωση, καθώς αυτό θα την κάνει πιο επιρρεπείς σε τραυματισμούς. Αυτό επίσης θα καταστρέψει την εκτέλεση της άσκησης το οποίο θα σας εμποδίσει από την πρόοδο.

 2. Κρατήστε τα γόνατα σταθερά καθ’ όλη την κίνηση. Αν τα γόνατα λυγίζουν μέσα και έξω, υπάρχει πιθανότητα τραυματισμού τους, λόγω της πλευρικής κίνησης που ασκείται στις αρθρώσεις. Επίσης, μην μετακινηθείτε ή να κινείτε τα πόδια σας. Αυτό σας βάζει σε κίνδυνο να χάσετε την ισορροπία σας προκαλώντας τυχόν τραυματισμό.

 3. Διατηρήστε σταθερή κίνηση καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης. Όπως συμβαίνει με όλες τις ασκήσεις, μια ομαλή κίνηση είναι καλύτερη για την αποφυγή πιθανού τραυματισμού. Η σπονδυλική στήλη είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε τραυματισμούς, γι αυτό ποτέ δεν πρέπει να τινάζετε το βάρος απότομα καθώς εκτελείτε την άσκηση.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...