Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

5 ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟI MYΘΟΙ PART 2




...Part 1 εδώ



Μυθος 4 Το αλατι προκαλει υψηλη πιεση και θα πρεπει να αποφευγεται

Στη δεκαετία του 1940, ένας ερευνητής του Πανεπιστημίου Duke ο Ουόλτερ Kempner M.D, έγινε διάσημος για τη χρήση του περιορισμένου  άλατος για τη θεραπεία ατόμων με υψηλή αρτηριακή πίεση. Αργότερα, μελέτες επιβεβαίωσαν ότι η μείωση του αλατιού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υπέρτασης.

Η αλήθεια


Μεγάλα επιστημονικά περιοδικά έχουν εγγυηθεί οτι δεν υπάρχει κανένας λόγος για τα άτομα με φυσιολογική αρτηριακή πίεση να περιορίσουν την πρόσληψη νατρίου. Τώρα, αν έχετε ήδη υψηλή πίεση του αίματος, μπορεί να έχετε και ευαισθησία στο αλάτι Με αποτέλεσμα να παρουσιάσετε βελτίωση, μειώνοντας την ποσότητα του αλατιού που τρώτε .

Μυθος 5 To βραδινο φαγητο παιχαινει

Τρως 10 σουβλάκια, 1 πίτσα, 3 κρέπες σοκολάτα - διπλό μπισκότο και 2-3 ξυλάκια παγωτού κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά τρως λίγο το βράδι για να μη παχύνεις.

Η αλήθεια

Το βραδινό αποτελεί ένα γεύμα που είναι άκρως απαραίτητο - όπως και τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας. Αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο, στο αν θα συντελέσει στην αύξηση του βάρους ή όχι, είναι η ποιότητα και η ποσότητά του. Η πρόσληψη ή η απώλεια βάρους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ενεργειακό ισοζύγιο και όχι από την ώρα που θα καταναλώσουμε το κάθε γεύμα. Πιο συγκεκριμένα, όταν προσλαμβάνουμε περισσότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνουμε, τότε αυξάνεται το βάρος μας. Εάν προσλαμβάνουμε λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανούμε, τότε θα μειωθεί το βάρος μας.

Εφόσον με το βραδινό γεύμα δεν ξεπερνάει κάποιος τις ημερήσιες θερμιδικές του ανάγκες, δεν θα αυξηθεί και τo σωματικό του βάρος. Οι περισσότερες δραστηριότητες των ανθρώπων λαμβάνουν χώρα την ημέρα, με αποτέλεσμα να έχουν μεγαλύτερες ενεργειακές ανάγκες, γι' αυτό το μεσημεριανό έχει καταστεί για πολλούς το βασικότερο γεύμα της ημέρας. Για ανθρώπους που έχουν διαφορετικό ωράριο εργασίας το βραδινό μπορεί να αποτελέσει το βασικό γεύμα, ακόμη και στα πλαίσια της προσπάθειας για απώλεια βάρους, αρκεί να καταναλώνονται μικρογεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας ώστε να ελέγχεται η πείνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...