Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Γυναικιες φοβιες : "Δεν κανω βαρη για να μη φουσκωσω"

Ατάκα απο τις λίγες, κάνει και τον πιο κατσούφη fitnessa να λιώνει στο γέλιο!

Όπως λέει και ο τίτλος, θα μιλήσουμε για το αν πρέπει μια γυναίκα πέρα απο την αερόβια, να ασκείται και με βάρη (ελεύθερα ή μη) καθώς και τον φόβο που έχουν οι "νέες" του αθλήματος περί του δήθεν "φουσκώματος". Αυτή τη φορά θα είμαι επιεικής για να μη με πουν και μισογύνη!


Πρέπει μια γυναίκα να ασκείται με βάρη;

Υποχρεωτικό δεν είναι τίποτα. Για όσες αναζητάνε ένα λεπτό σφιχτό και γυμνασμένο σώμα η άσκηση με τα βάρη σε συνδιασμό με την αερόβια είναι μονόδρομος. Βάση μιας μελέτης ενός οργανισμού που στηρίζει τον γυναικείο αθλητισμό, ανέλυσαν 2 γκρουπ γυναικών, απο 18 μέχρι 30 ετών, των 30 ατόμων. Το γκρουπ Α εκτελούσε μόνο αερόβια άσκηση 5 φορές την εβδομάδα για 50 λεπτά στους 90-120 παλμούς ανά λεπτό και το γκρουπ Β 3 φορές την εβδομάδα συνδίασε αερόβια άσκηση και βάρη. Θερμιδικά και τα 2 γκρουπ βρισκόντουσαν στις 1100-1300 θερμίδες τη μέρα.

Μετά απο 3 μήνες, οι γυναίκες στο γκρουπ Β είχαν παρουσιάσει απώλεια λίπους κατά 35% παραπάνω απο το γκρουπ Α, καθώς και είχαν χάσει περισσότερους πόντους απο την περιφέρεια.

"Δεν κάνω βάρη, φοβάμαι μην φουσκώσω"

Εάν φουσκώναμε όλοι σηκώνοντας 5-10 κιλά στα χέρια, τώρα θα είμασταν μπαλόνια. Μια γυναίκα είναι εντελώς ΑΔΥΝΑΤΟ να φουσκώσει με την αντρική έννοια για τους εξής λόγους:




1) Τεστοστερόνη: Η τεστοστερόνη είναι η βασική ορμόνη που βρίσκεται στους άντρες, η οποία ευθύνεται για την ανάπτυξη των μυών. Χαρακτηριστικά 2 παραδείγματα είναι οτι οι νέοι που γυμνάζονται απο τα 17-18 τους μέχρι τα 20-21 παρουσιάζουν πολύ πιο γρήγορα αποτελέσματα λόγω της αυξημένης παραγωγής τεστοστερόνης. Επίσης σε έναν αναβολικό κύκλο, η τεστοστερόνη αποτελεί την βάση φέρνοντας τον οργανισμό σε αναβολικό περιβάλλον και δουλεύει ως "ενισχυτής" στα υπόλοιπα αναβολικά.

Η γυναίκα λόγω των μειωμένων επιπέδων τεστοστερόνης είναι αδύνατον να παρουσιάσει παρόμοια αποτελέσματα με αυτά των αντρών. Επίσης, το 99% στο γυναικείο Bodybuilding κάνει χρήση τεστοστερόνης και άλλων αναβολικών.


2) Μυική αύξηση = μυικό ερέθισμα = μεγάλη αντίσταση στα βάρη.


Οι περισσότερες γυναίκες που θα ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα με βάρη, δεν πρόκειται ποτέ να σηκώσουν 150 κιλά σε ίσιο πάγκο ας πούμε. Η πλειοψηφία των γυναικών αναζητεί αυτό το "σφιχτό" look που θα τις κάνει να ξεχωρίζουν, δεν ζητάει φλεβικότητα και τεράστιες πλάτες. Ένα σφιχτό σώμα με τονισμένους γλουτούς και επίπεδη κοιλιά. Γιαυτό σπάνια θα οδηγηθούν σε ένα φοβερά εξαντλητικό πρόγραμμα με βάρη με χρήση συμπληρωμάτων και αγωνιστικές δίαιτες. Να ένας λόγος ακόμα που αποκλείει το λεγόμενο "φούσκωμα".

3) Το δείχνουν οι στατιστικές


Σε όλα τα γυμναστήρια παγκοσμίως, βλέπεις άντρες να χύνουν "αίμα δάκρυα κ' ιδρώτα" με σκοπό να αποκτήσουν το μέγιστο κέρδος σε μυικό ιστό που επιτρέπει με φυσικό τρόπο ο ανθρώπινος οργανισμός...3 μυικά κιλά. Εκατοντάδες ευρώ σε συμπληρώματα διατροφής, εξαντλητικές δίατες, εναλλαγή ασκήσεων κτλ. Δεν το κάνουν όλοι σωστά, αλλά η προσπάθεια μετράει.

Τι είναι αυτό λοιπόν που θα κάνει μια γυναίκα σαν τον Συλωεστερ Stalone μέσα σε λίγο καιρό εάν σηκώσει και 5-10 κιλά; να μας πουν το μυστικό λοιπόν να μην χαραμίζουμε την ζωή μας τόσα χρόνια μέσα στα γυμναστήρια και στις διατροφές.

Αυτό ζητάμε όλοι λοιπόν, να είμαστε χαλαροί, να πηγαίνουμε για ψώνια, να κοιτάμε βιτρίνες, να διαβάζουμε Cosmopolitan, να συχνάζουμε σε Luxurius μαγαζιά, να χτυπάμε και ένα γυμναστήριο να παίρνουμε καμιά 10ρια μυικά κιλά...


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...