Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Αεροβιο : Ποτε και γιατι;

treadmill-running-goodΠερνάτε ώρες πάνω σε διαδρόμους και ποδήλατα χωρίς να βλέπετε διαφορά στα κιλά ή στην εμφάνιση σας; Δείτε τι σας συμβουλεύουν οι καλύτεροι αθλητές του fitness και του bodybuilding για την πιο ιδανική στιγμή να εκτελέσετε την αερόβια άσκηση σας με το μέγιστο αποτέλεσμα:



 Νηστικοί το πρωί: Μετά απο τον βραδινό ύπνο, τα ποσοστά του γλυκογόνου είναι χαμηλά. Έχουν περάσει αρκετές ώρες χωρίς γεύμα, και το σώμα μας τροφοδοτείται για τις απαραίτητες λειτουργίες με αποθηκευμένη ενέργεια. Καθώς και το ζάχαρο είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, η πρωινή άσκηση εφόσον είμαστε νηστικοί φαίνεται να έχει μέγιστα αποτελέσματα καθώς καίμε λίπος αντί για υδατάνθρακες σε ποσοστά μέχρι και 250% περισσότερο λίπος.

 Αυτό γίνεται διότι το σώμα μας ψάχνει να βρεί πηγές να δαπανήσει ενέργεια και εφόσον έχει καταναλώσει όλες τις άλλες πηγές ενέργειας το βράδι (υδατάνθρακες, πρωτείνη, αμινοξέα) η μόνη «εύκολη» πηγή είναι το λίπος. Γιαυτό άσε το χουζούρεμα και φόρεσε αθλητικά…

 Μετά τα βάρη: Η αναερόβια άσκηση με αντιστάσεις οδηγεί το σώμα μας σε χαμηλά επίπεδα γλυκογόνου και ζαχάρου. 25-45 λεπτά αερόβιας άσκηση σε υψηλή ένταση μετά τα βάρη θα εκτοξεύσει τις καύσεις του λίπους και τον μεταβολισμό μας . Αυτό γίνεται διότι και σε αυτή τη περίπτωση το σώμα μας θα αρχίσει να χρησιμοποιεί το λίπος σαν πηγή ενέργειας. Πολλοί θεωρούν ότι η αερόβια άσκηση μετά τα βάρη θα τους στερήσει τα πολύτιμα κέρδη της προπόνηση με βάρη, πράγμα που δεν ισχύει καθόλου.

 Με την αερόβια άσκηση, βελτιώνεται κατά πολύ η κυκλοφορία του άιματος στο σώμα μας, που σημαίνει και η κυκλοφορία των πολύτιμων συστατικών (πρωτείνη, υδατάνθρακας, αμινοξέα) που θα τροφοδοτήσουμε στον οργανισμό και στους μυες μας μετά την προπόνηση.

 Κλείνοντας: «Παν μέτρον άριστον» λέγανε οι αρχαίοι Έλληνες και είχαν απόλυτο δίκιο. Και συμπληρώνω πως και κόπο θέλει…αλλά και τρόπο. Δεν χρειάζονται 2 και 3 ώρες πάνω σε έναν διάδρομο ή ένα ποδήλατο. 25-45 λεπτά σε υψηλή ένταση είναι αρκετά για να κάψουμε λίπος, να αυξήσουμε τον μεταβολισμό και να διώξουμε υγρά και τοξίνες. Δεν φτάνει μόνο η αερόβια όμως, ένας υγιεινός τρόπος ζωής, σε συνδιασμό με άσκηση αερόβια και αναερόβια, υπομονή, θέληση και πάνω απόλα ξεκούραση, είναι τα χρυσά κλειδιά για να αποκτήσουμε το σώμα που θέλουμε.

1 σχόλιο:

  1. Όταν λέτε υψηλή ένταση???
    Γιατί έχω ακούσει μετά τα βάρη να κάνουμε γρήγορο περπάτημα στο 65% - 75% της ΜΚΣ (Μέγιστης Καρδιακής Συχνότητας).

    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...