Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Κοιλιακοι στην κουζινα




Φτάνει καλοκαίρι, ήλιος, μπανάκια, παραλία και άπειρη ρακέτα...Εκεί που κάνεις σχέδια για το ποια ατάκα θα χρησιμοποιήσεις για να ρίξεις το μωρό δίπλα σου
, κοιτάζεις προς τα κάτω και βλέπεις τον παραμελημένο κοιλιακό σου (1 ενιαίος).

 Και η πρώτη σκέψη που σου περνάει απ' το μυαλό είναι να ξεκινήσεις άπειρες ώρες τρεξίματος, άπειρους κοιλιακούς και στο τέλος να φας και 3 σουβλάκια εφόσον έχεις κάψει τόσες θερμίδες...Πάμε λίγο να καταρρίψουμε μύθους και να σας γλιτώσουμε απο περιττή κούραση.

Μύθος 1 : Οι γραμμωμένοι - καλοσχηματισμένοι κοιλιακόι εξαρτώνται απο την γεννετική του καθενός.

Αλήθεια : Δυστυχώς ή ευτυχώς ο κάθε άνθρωπος έχει δικά του χαρακτηριστικά, αυτό ισχύει και για τους μυς του σώματος, την ελαστικότητα του δέρματος και πολλά άλλα. Κάποιοι σε χαμηλά ποσοστά λίπους εμφανίζουν το πολυπόθητο 6-Pack στην κοιλιακή χώρα, ενώ κάποιοι άλλοι σε παρόμοια ποσοστά λίπους έχουν 8. (Εξαρτώνται και απο την ελαστικότητα του δέρματος)

           

Μύθος 2 : Αν δεν κάνεις 6.000 κοιλιακούς τη μέρα δεν βλέπεις προκοπή.

Ψέμα : Θα το λέμε και θα το ξαναλέμε, οι κοιλιακοί χτίζονται στην κουζίνα. Επίσης, οι κοιλιακοί είναι μύες, όπως τα δικέφαλα, τα τρικέφαλα, οι τραπεζοηδείς κτλ. Θα έκανες ποτέ 6.000 επαναλήψεις δικεφάλων με μπάρα? ΟΧΙ. Οι guru του bodybuilding και του fitness έχουν δώσει προ πολλού στο κοινό τα χρυσά μυστικά για τους κοιλιακούς όσον αφορά τις επαναλήψεις και τα κιλά.

3-4 σετ των 12-15 επαναλήψεων με κιλά (για καλοσχηματισμένους και τονισμένους κοιλιακούς), μέρα ανα μέρα φαίνεται να είναι η χρυσή τομή όπως αναφέρουν αθλητές του bodybuilding και του fitness. Σε άλλο ποστ θα αναφέρουμε χαρακτηριστικά τις καλύτερες ασκήσεις με βάρη για κοιλιακούς.


Μύθος 3 : "Ρε φίλε, έχω κοιλιακούς αλλά δεν φαίνονται...".

Αλήθεια : Το να είναι εμφανείς οι κοιλιακοί μύες δεν είναι μόνο θέμα εκγύμνασης τους, αλλά κυρίως θέμα του ποσοστού λίπους που έχουμε. Συνήθως οι κοιλιακοί αρχίζουν και φαίνονται στον άνδρα γύρω στο 9-10% σωματικού λίπους. Σε πιο μεγάλα ποσοστά λίπους, μπορεί οι κοιλιακοί να είναι γυμνασμένοι, σχηματισμένοι και δυνατοί αλλά δεν πρόκειται να φανούν ούτε με αίτηση στα ΚΕΠ. Εκεί μπαίνει σφήνα η διατροφή που μας οδηγεί στην κουζίνα.

Μύθος 4 : Άμα δεν κάνεις 3 ώρες αερόβιο δεν βγάζεις κοιλιακούς.


Ψέμα : Εδώ θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες, αλλά επειδή δεν μιλάω αλλά γράφω (και έχω πιαστεί) θα προσπαθήσω μέσα σε λίγες γραμμές να σας δώσω μια ιδέα για το τι ισχύει (αναλυτικότερα σε άλλο post).

Το αερόβιο είναι αναμφίβολα ένας τρόπος για να χάσουμε υγρά και θερμίδες (το λίπος δεν το αναφέρω θα το αναλύσουμε σε άλλο άθρο). Το ζητούμενο όμως είναι να μην καταβολίσουμε μυς, αλλά οι κοιλιακοί είναι μυς (συγκρούσεις σκέψεων). Έχω δει άπειρο κόσμο να λιώνει πάνω σε διαδρόμους,σε ποδήλατα, χιλιόμετρα ολόκληρα αλλά χωρίς την μπλούζα βλέπεις έναν κανονικό άνθρωπο, και αυτό γιατί παραλείπουν 2 πράγματα σημαντικότερα απο το αερόβιο, την διατροφή και τα βάρη.

Φανταστείτε μια εξίσωση : Κοιλιακοί = Διατροφή 70% Εκγύμναση 20% Αερόβιο 10%
Κάποιος πχ που δεν κάνει ποτέ αερόβιο αλλά καλύπτει τους άλλους 2 τομείς, μπορεί να έχει πολύ καλύτερους κοιλιακούς απο κάποιον που κάνει μόνο αερόβιο και εκγύμναση.

Συνοψίζοντας, όλοι θέλουμε ένα καλοσχηματισμένο και τονισμένο 6pack, και για όλους υπάρχει η χρυσή τομή για να το πετύχουμε. Βάλτε πάνω απόλα την διατροφή και όλα τα άλλα θα έρθουν...











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...