Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Αύξησε την αυξητική σου ορμόνη - Κόψε το βραδινό


Μπορείτε να αυξήσετε τη μυϊκή μάζα σας και να χάσετε  λίπος κάνοντας ένα απλό πράγμα, να λαμβάνετε το τελευταίο γεύμα της ημέρας  δύο ή τρεις ώρες πριν πάτε για ύπνο. Το να κοιμάστε νηστικοί, σύμφωνα με νέα έρευνα Αμερικανικού Πανεπιστημίου, δεν είναι απαραίτητα κακό για την ανάπτυξη του μυικού σας συστήματος και γενικότερα της υγείας σας.

Κάθε φορά που τρώτε ένα γεύμα, o μεταβολισμός σας αυξάνεται. Αλλά αυτή η αύξηση δεν παρατηρείται τη νύχτα. Όσο τελειώνει η μέρα και πλησιάζει η νύχτα, το σώμα σας ρίχνει αυτόματα τον μεταβολισμό. και  λίγες ώρες μετά το δείπνο, προετοιμάζεται για το "σβήσιμο των μηχανών", δηλαδή τον ύπνο. Οι μόνες θερμίδες που πρόκειται να κάψετε κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι αυτές που χρειάζονται για την λειτουργία του σώματος όπως ο χτύπος της καρδιάς, η αναπνοή και η κίνηση των ματιών κατά τη διάρκεια της φάσης REM του ύπνου.

Τρώγοντας σχεδόν πριν πέσετε για ύπνο, και ειδικά υδατάνθρακες χαμηλού γλυκεμικού δείκτη, αυξάνετε τα ποσοστά ζάχαρης στο αίμα. Έτσι, έχουμε έκκριση ινσουλίνης για να σταθεροποιήσει τα επίπεδα της ζάχαρης, και αυτό είναι κατά σας, διότι το 80-90% της ανρθώπινης αυξητικής ορμόνης    ( HGH - Ορμόνη που ελέγχει τη γήρανση, τον μεταβολισμό, την παραγωγή - ανάπτυξη και επιδιόρθωση κυττάρων και λειτουργεί ως ρυθμιστής του λίπους ) εκκρίνεται την ώρα που κοιμάστε. Υψηλά επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα λειτουργεί ως "φράγμα" στην απελευθέρωση της ορμόνης αυτής στο αίμα.

Οπότε τι μπορείτε να κάνετε για να μεγιστοποιήσετε τα επίπεδα της HGH;

  • Να τρώτε περίπου 3 ώρες πριν τον ύπνο
  • Να καταναλώνετε 4-5 γεύματα κατά τη διάρκεια της μέρας για να ελατώσετε την βραδινή αίσθηση της πείνας
  • Το τελευταίο γεύμα προτιμότερο είναι να περιέχει πρωτείνη βραδείας απορροφήσεως (καζείνη) και όχι υδατάνθρακες. Αποφύγετε τα ζυμαρικά, τις πατάτες, το ρύζι, τα δημητριακά και το ψωμί.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...