Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Οι 5 φυσικοί εχθροί του λίπους : Βάλτε φωτιά στον λιπώδη ιστό



Πλησιάζει καλοκαίρι και όλοι αρχίζουν να σκέφτονται το προπονητικό τους πρόγραμμα καθώς και τον σχεδιασμό της διατροφής τους. Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να βάλουν κάποιο λιποδιαλύτη να τους δώσει ένα κλικ παραπάνω βοήθεια στο δύσκολο πρόγραμμα τους. Στο άρθρο αυτό θα σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τα συστατικά που περιέχονται στο 95% των λιποδιαλυτών καθώς και την λειτουργία τους.


Ξέρουμε, τα τελευταία 6-7 κιλά που έβαλες τον χειμώνα σου έχουν κάτσει στον λαιμό. Πριν λοιπόν πάρεις τον δρόμο για το κοντινότερο συμπληρωματάδικο, δες μερικές πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν στην επιλογή σου, όλα τα 5 αυτά συστατικά καίνε το λίπος, αλλά λειτουργούν διαφορετικά.


1. Καφείνη (Caffeine)

Ζούμε στην Ελλάδα, την χώρα όπου το 80% του πληθυσμού πίνει καφέ το πρωί, το μεσιμέρι, το βράδι...οποιαδήποτε ώρα. Εκτός ότι σε κάνει να νιώθεις λιγότερο σαν την ωραία κοιμωμένη το πρωί, η καφείνη καταπολεμά το λίπος αποτελεσματικά.

Όταν βρίσκεσαι σε ενα δύσκολο διατροφικό πρόγραμμα, η ενέργεια σου πέφτει, κάπου εκεί βρίσκεις τον εαυτό σου ληθαργικό και unmotivated στην δουλειά, στο σχολείο ή στο γυμναστήριο. Εδώ έρχεται η καφείνη σαν σωτήρας, σου δίνει ενέργεια, σε ξυπνάει και είσαι πιο αποτελεσματικός σε ότι κάνεις, καίγοντας παράλληλα και λίπος.

Όσοι καταναλώνουν καφείνη πριν απο την προπόνηση τους, δηλώνουν πως ολοκλήρωσαν πιο εύκολα το πρόγραμμα τους, απο αυτούς που δεν καταναλώνουν καφείνη.

Μια έρευνα στο Journal Of Medicine And Science In Sports κατέληξε στο ότι όσοι κατανάλωναν 330mg καφείνης 60 λεπτά πριν απο την προπόνηση τους, οι καύσεις του λίπους χτύπησαν κόκκινο και μειώθηκε ο ρυθμός που καίγονται οι υδατάνθρακες.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο οργανισμός καίει περισσότερο λίπος για ενέργεια αντί για γλυκογόνο. Όταν το γλυκογόνο καίγεται κατά τη διάρκεια της προπόνησης, ο οργανισμός αρχίζει να πέφτει σε λίθαργο με αργό ρυθμό. Επίσης η καφείνη μειώνει το αίσθημα της πείνας σύμφωνα με καταναλωτές, κάτι που τους βοηθάει να μένουν μακριά απο πειρασμούς.

Προσοχή χρειάζεται όταν διαλέγετε ένα συμπλήρωμα με καφείνη καθώς μπορεί να έχετε ευαισθησία.



2. Γιοχιμπίνη (Yohimbe)

Η Γιοχιμπίνη προέρχεται απο τον σπόρο ενός Αφρικανικού δέντρου. Είναι αποτελεσματική στο να καίει λιπώδη ιστό ο οποίος έχει "ξεμείνει" σε κάποιο σημείο. Βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος βοηθάει στην οξείδωση των λιπαρών στοιχείων.

Η βελτιώση της κυκλοφορίας του αίματος βοηθάει επίσης στην επιδιόρθωση των μυών στέλνοντας περισσότερο οξυγόνο και συστατικά όταν το χρειάζεται ο μυς.



3. Εκχύλισμα Πράσινου Τσαγιού (Green Tea Extract)

Παρόμοια με την καφείνη, το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού αυξάνει την οξείδωση του λίπους στο σώμα, βελτιώνοντας γενικότερα την λιποδιάλυση. Το εκχύλισμα αυτό περιέχει επίσης κατεχίνες, που αυξάνουν τον ρυθμό μεταβολισμού μετατρέποντας το σώμα σου σε ένα εργοστάσιο καύσης θερμίδων.

Αν και δεν βρίσκεται στην κορυφή των λιποτροπικών όταν καταναλώνεται μόνο του, σε μακροχρόνια χρήση έχει αποδειχτεί ότι φέρνει πολύ καλά αποτελέσματα όταν συνοδεύεται απο ένα εντατικό πρόγραμμα προπόνησης και διατροφής.



4. Hoodia Gordonii

Εάν έχεις αυξημένη όρεξη και τρως ότι βρίσκεται μπροστά σου, το Hoodia Gordonii θα σε βοηθήσει. Προέρχεται απο ένα φυτό στην Αφρική και χρησιμοποιείται απο κυνηγούς για να τους μειώνει το αίσθημα της πείνας όταν βρίσκονται σε μακροχρόνια περίοδο κυνηγιού μακριά απο το σπίτι τους.

Σαφώς και δεν πρέπει να ανησυχείς για μακροχρόνια κυνήγια λιονταριών, αλλά το Hoodia Gordonii θα σε βοηθήσει στο να μειώσεις το αίσθημα της πείνας που προέρχεται απο ένα δύσκολο υποθερμιδικό πρόγραμμα διατροφής.

Χρειάζεται τουλάχιστον 2 βδομάδες για να αρχίσει να επιδρά στο σώμα, οπότε δώσε λίγο χρόνο και θα ξεχάσεις τι σημαίνει πείνα.



5. 7-Keto

Μπορεί το όνομα να θυμίζει εξωγήινο απο ταινία, στην πραγματικότητα όμως είναι ένα φυσικό μη-ορμονικό παράγωγο του DHEA. Όπως το DHEA, το 7-Keto παράγεται φυσιολογικά στο σώμα, και όσο μεγαλώνουμε οι τιμές του πέφτουν.

Καταναλώνοντας ένα συμπλήρωμα με 7-Keto θα σε βοηθήσει να αυξήσεις τον μεταβολικό σου ρυθμό και να στο να κάψεις λιπώδη ιστό πιο εύκολα. Βοηθάει επίσης στην πρωτεινοσύνθεση και στην συντήρηση τωμ μυών σε μια υποθερμιδική δίαιτα.



Κλείνοντας

Να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι τα 5 αυτά συστατικά ΔΕΝ ΚΑΙΝΕ ΛΙΠΟΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ αλλά σε βοηθάνε στην προσπάθεια που ο ίδιος κάνεις. Συνδύασε τα με άσκηση και διατροφή και πάντα να ελέγχεις τα ταμπελάκια που έχει το προιόν ώστε να αποφύγεις την κατάχρηση.

*Το UndergroundFitnessClub και η σελίδα του Facebook Greek Fitness Club αναφέρονται ενημερωτικά στα περιεχόμενα του άρθρου αυτού και δεν ευθύνονται για τυχόν προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν κατά την χρήση τους. Επίσης δεν ωθεί κανέναν στην χορήγηση τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...