Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

5 λόγοι αποτυχίας για απώλεια λίπους


Αρκετοί άνθρωποι καταβάλουν προσπάθειες για να κάψουν το λίπος, μα οι περισσότεροι έχουν περιορισμένο ποσοστό επιτυχίας. Άλλοι χάνονται στην πορεία,  χάνοντας με δυσκολία 1-2 κιλά, απογοητεύονται και τα παρατάνε.

Εάν τα παραπάνω σας φαίνονται γνώριμα και περιγράφουν την δική σας ιστορία απώλειας λίπους, τότε πολύ πιθανόν, να είστε θύμα ενός ή περισσοτέρων, απο τους παρακάτω λόγους.


1. Έλλειψη υπομοννής

Ένας "διάσημος" θα λέγαμε λόγος, που αρκετοί θέλουν να χάσουν κάποια κιλά είναι επειδή έχουν προγραμματισμένο κάποιο γεγονός (διακοπές, γάμος, πάρτυ, δουλειά, καλοκαίρι, συνάντηση, reunions κ.α) το οποίο απαιτεί προσπάθεια για απώλεια λίπους. Παρ' όλα αυτά, πρέπει να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα χρειάζεται χρόνος, προσπάθεια, και προσθέτουμε το χρήμα.

Το να τα παρατάει κάποιος στις πρώτες βδομάδες του προγράμματος του, είναι ότι πιο συνηθισμένο συναντούν οι personal trainers και οι προπονητές γυμναστηρίων. Μέσα σε μια νύχτα κανείς δεν έφτιαξε σώμα, κανείς δεν έδιωξε περιττά κιλά. Μείνε πιστός στο πρόγραμμα σας και θα ωθήστε τον εαυτό σας στο να συνεχίσετε την προσπάθεια. Μην κρύβεστε πίσω απο δικαιολογίες και αδυναμίες. Ο Κολόμβος ταξίδεψε μήνες για να βρει την Αμερική, εσείς δεν μπορείτε να αφιερώσετε λίγη ώρα για το καλό σας;

2. Η μάχη με τον εαυτό σου

Σηκώνεσαι ορεξάτος, τρως ένα καλό γεύμα και βαδίζεις προς το γυμναστήριο. Καταλήγεις να βγάλεις μια πολύ καλή προπόνηση, επιβραβεύεις μέσα σου τον εαυτό σου και παίρνεις τον δρόμο της επιστροφής. Εκεί κάπου ξεκινάνε όλα, αράζεις στον καναπέ για πολλές ώρες, τηλεφωνείς και σε ένα delivery παραγγέλνοντας μια pizza special μαζί με πατάτες τηγανιτές και 1 λίτρο σόδα.

Το πρόβλημα που παρατηρείται εδώ εξηγεί το πως πήρες όλα αυτά τα περιττά κιλά. Ακολουθώντας ένα σκληρό πρόγραμμα προπόνησης για βδομάδες χωρίς όμως να αλλάξεις όλες αυτές τις κακές συνήθειες θα σε οδηγήσει σε αδιέξοδο, σε μια τρύπα στο νερό. Σπρώξε τον εαυτό σου να κάνεις κάτι παραπάνω απο τα συνηθισμένα, πήγαινε μια βόλτα με τα πόδια, αντί για ασανσέρ πάρε τις σκάλες, κάνε λίγο ποδήλατο που και που, οτιδήποτε γενικά θα σε οδηγήσει εκτός του καθισιού.



3. Αρκείσαι μόνο στην αερόβια άσκηση

Άλλο ένα λάθος που κάνουν οι άνθρωποι είναι ότι ψάχνουν αποτελέσματα μόνο στην αερόβια γυμναστική. Το έχουμε πει άπειρες φορές, η αερόβια άσκηση σίγουρα βοηθάει στην καύση λίπους, αλλά μόνη της δεν είναι δυνατό να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τουλάχιστον το μισό απο το πρόγραμμα σου πρέπει να αποτελείται απο ασκήσεις αντίστασης με βάρη.

Ελεύθερα βάρη. μηχανήματα καθώς και βαρομετρικές ασκήσεις αποτελούν δολοφόνο για το λίπος. Θα αυξήσεις τον μεταβολισμό σου, την άλιπη μυική μάζα καθώς και θα συνεχίσεις να καις θερμίδες και μετά την προπόνηση.

4. Δεν πιέζεις τον εαυτό σου

Είναι σαν να συμμετέχεις σε αγώνα ποδοσφαίρου, και αντί να τρέχεις, να περπατάς με το πάσο σου. Έτσι ακριβώς γίνεται και με την γυμναστική. Και να συνδιάζεις την αεροβική με τα βάρη, εάν εκτελείς τις ασκήσεις απλά και μόνο για τα μάτια του κόσμου δεν πετυχαίνεις τίποτα. Και οι 2 μορφές προπόνησης απαιτούν ένταση για να αποφέρουν αποτελέσματα. Συγκεντρώσου στην κάθε άσκηση και δώσε βάση στην σωστή εκτέλεση και στην εκρηκτικότητα.

Μια προπόνηση με μεγάλα βάρη, η οποία περιλαμβάνει και την ένταση, θα δώσει παραπάνω ερέθισμα στους μυς σου να αναπτυχθούν, κάτι που δεν γίνεται με ελαφριά βάρη. Με αυτό τον τρόπο οι μυς σου θα αναπτυχθούν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Όλα αυτά για να καταλήξουμε στην ουσία:

μεγαλύτεροι μυς = μεγαλύτερες ανάγκες σε ενέργεια = μεγαλύτερες/περισσότερες καύσεις θερμίδων = απώλεια λίπους

5. Αλλαγή προγράμματος πριν την ολοκλήρωση του

Για να πετύχεις μέγιστα αποτελέσματα στο πρόγραμμα απώλειας λίπους σου, θα πρέπει να μείνει προσκολλημένος στο πρόγραμμα σου. Αρκετοί αλλάζουν συχνά το πρόγραμμα τους λόγω κούρασης ή βαρεμάρας ψάχνοντας συνήθως κάτι πιο εύκολο, ή επειδή κάποιο άλλο "πολλά υποσχόμενο" πρόγραμμα τους τραβά την προσοχή. Δώσε χρόνο και στο σώμα σου και στο πρόγραμμα σου και τα αποτελέσματα θα έρθουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...