Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Γυμναστικη, η Καλυτερη Λυση για την Κυτταριτιδα


Όπως ήδη γνωρίζετε, η κυτταρίτιδα αποτελεί ένα πιο σημαντικά «προβλήματα» ομορφιάς των γυναικών. Η «φλούδα πορτοκαλιού», όπως χρησιμοποιείται ο όρος είναι μια εσωτερική αλλαγή στο οργανισμό με εξωτερικές, εμφανείς συνέπειες στο δέρμα μας, τα γνωστά μας «λακκάκια». Τα «λακκάκια» αποτελούν μια μορφή λίπους στον υποδόριο ιστό που προκαλείται από ενδογενείς και εξωτερικούς παράγοντες.



 Η έλλειψη γυμναστικής είναι ένας από αυτούς τους παράγοντες. Έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 10% των ενηλίκων γυμνάζονται σε καθημερινή βάση, γεγονός που έχει σοβαρό αντίκτυπο ειδικά στις γυναίκες. Οι γυναίκες που δεν γυμνάζονται τακτικά έχουν σοβαρές πιθανότητες να πάθουν οστεοπόρωση ειδικότερα αν έχουν ελαφρύτερο σωματικό βάρος και χαμηλά ποσοστά μυϊκής μάζας. Το δέρμα τους είναι λιγότερο ελαστικό από των γυναικών που γυμνάζονται, οπότε είναι και πιο επιρρεπείς σε πρόωρη μυϊκή χαλάρωση και σαφώς και στην κυτταρίτιδα. Το χαλαρό, αγύμναστο δέρμα έχει επιπλέον ποσοστά λίπους και έτσι η κυτταρίτιδα που αποτελεί μία μορφή λίπους, επιδεινώνεται και γίνεται πιο εμφανής.



 Επειδή οι ρυθμοί ζωής και η καθημερινότητα είναι δύσκολη και δεν μας επιτρέπουν συχνά να έχουμε ελεύθερο χρόνο για να γυμναστούμε, σας προτείνουμε κάποιες εύκολες και γρήγορες ασκήσεις. Η βασικότερη μορφή άσκησης για αποβάλλουμε από τον οργανισμό μας το επιπλέον σωματικό βάρος είναι η αερόβια γυμναστική. Μπορείτε να περπατάτε κάθε μέρα, ή 3-4 φορές την εβδομάδα για περίπου 30 λεπτά με εναλλαγή γρήγορου και αργού βαδίσματος. Επίσης, μια καλή λύση που είναι αρκετά διαδεδομένη και φθηνή είναι οι βόλτες με το ποδήλατο. Το κολύμπι, επιπλέον είναι μία από τις αποτελεσματικότερες μεθόδους. Η αεροβική γυμναστική καίει το λίπος του οργανισμού μας και βελτιώνει τη φυσική κατάσταση.

 Η κυτταρίτιδα ως λίπος μειώνεται αισθητά και το δέρμα γίνεται πιο ελαστικό. Για αυτό το λόγο ασκηθείτε μισή με μία ώρα καθημερινά. Η αερόβια γυμναστική αποτελεί το «ζέσταμα» για τη συνέχεια των ασκήσεων. Θα πρέπει μετά να κάνετε και κάποιες ασκήσεις ποδιών γιατί εκεί κυρίως εμφανίζεται το μεγαλύτερο μέρος της κυτταρίτιδας.

 Οι πιλάτες είναι η κατάλληλη άσκηση για σύσφιξη των ποδιών. Ξαπλώνετε σε ένα στρώμα γυμναστικής στο πλάι με τα πόδια ευθεία τεντωμένα. Λυγίζετε το επάνω πόδι και κάνετε 10 επαναλήψεις πάνω – κάτω αργά για 3 σετάκια. Στη συνέχεια τεντώνεται το ίδιο πόδι και επαναλαμβάνεται την ίδια άσκηση με προηγουμένως αλλά με τεντωμένο το πόδι. Επαναλάβετε το ίδιο και με το άλλο πόδι από την άλλη μεριά.



Επίσης, με τεντωμένο το μέσα πόδι σε διαγώνια θέση κάνετε 10 επαναλήψεις σχεδόν πάνω κάτω επίσης. Η καθημερινή σας άσκηση για τη μείωση του σωματικού λίπους και της κυτταρίτιδας θα πρέπει να ολοκληρώνεται με 3 σετ από κοιλιακούς και ραχιαίους με 12 επαναλήψεις στο κάθε σετ.

Ευχαριστούμε το http://www.e-kyttaritida.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...