Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Κοπτικά tips: 20 απλοί μέθοδοι που θα σε βοηθήσουν στην γράμμωση vol.1


Οι προετοιμασίες για το καλοκαίρι έχουν αρχίσει, οι πολλοί υδατάνθρακες έχουν κοπεί, οι λιποδιαλύτες πάνε και έρχονται, οι διάδρομοι δουλεύουν στον φούλ και οι σαλάτες γεμίζουν πιάτα και πιάτα. Κάπου εδώ ερχόμαστε εμείς με 20 κοπτικά tips που θα σας βοηθήσουν στο να πετύχετε τον σκοπό σας, και να προσθέσετε το κερασάκι στην τούρτα και αυτό το καλοκαίρι.


1. Υδατάνθρακες - Παίξε έξυπνα

Όταν επιλέγεις υδατάνθρακες, προτίμησε αυτούς με βραδεία απορρόφηση (ολικής αλέσεως) όπως μαύρο ρύζι, κουάκερ και ψωμί ολικής αλέσεως, τα οποία κρατάνε τα επίπεδα της ινσουλίνης χαμηλά και σταθερά, και εμποδίζουν τα σκαμπανεβάσματα της πράγμα που θα εμποδίσει την καύση λίπους και την κατακράτηση του.

Ήξερες ότι: Μια έρευνα του Pennsylvania State University απέδειξε ότι άντρες και γυναίκες οι οποίοι ακολουθούσαν μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων, όπου οι υδατάνθρακες προερχόντουσαν μόνο απο προιόντα ολικής αλέσεως, έχασαν περισσότερο κοιλιακό λίπος απο άλλους με αντίστοιχη θερμιδική δίαιτα αλλά με διάφορες πηγές υδατάνθρακα.

2. Grapefruit - Ο φονιάς του λίπους

Έρευνα απο την κλινική Scripps (San Diego) απέδειξε ότι οι άντρες που έτρωγαν μισό grapefruit ή έπιναν χυμό απο grapefruit 3 φορές τη μέρα έχασαν 2.5 κιλά κατά μέσο όρο μέσα σε 12 βδομάδες, χωρίς να αλλάξουν τι δίαιτα τους. Αυτό οφείλεται στην ιδιότητα του grapefruit να χαμηλώνει τα επίπεδα ινσουλίνης, άρα και την μείωση της αποθήκευσης του λίπους. Μπορείς να βρείς grapefruit σε μεγάλα super market.



3. Αυγά - Αυγά - Αυγά 


Τα αυγά ή αλλιώς "βόμβες πρωτείνης" (λόγω του σχήματος τους) αποτελούν τον "έρωτα" των bodybuilders παγκοσμίως. Έχει αποδειχτεί ότι όσοι κατανάλωναν αυγά ή ομελέτα για πρωινό, όχι μόνο κατανάλωσαν λιγότερες θερμίδες την υπόλοιπη μέρα, αλλά έχασαν και περισσότερο λίπος. Προτείνουμε μια ομελέτα σαν πρωινό κάθε μέρα με 1 ή 2 κρόκους και 4 ασπράδια.

4. Καλές πηγές λίπους - ΠΡΕΠΕΙ

Καλές πηγές λιπαρών όπως τα Ω-3 δεν οδηγούν σε απόκτηση λίπους, αντιθέτως βοηθούν στην καταπολέμηση του. Ο καλύτερος τρόπος είναι να λαμβάνεις το 30% της κατανάλωσης λιπαρών (30% των ημερίσιων θερμίδων) απο καλές πηγές λιπαρών όπως ο σολομός, οι σαρδέλες, ελαιόλαδο, φυστικοβούτυρο και φυστίκια, θα αυξήσεις τον μεταβολισμό σου κατά 17%.

5. Γάλα

Γαλακτοκομικά πλούσιο σε ασβέστιο μπορούν να συνδράμουν στην καύση λίπους, ιδιαίτερα γύρω απο την κοιλιά. Αυτό οφείλεται στο ότι το ασβέστιο απελευθερώνει μια ορμόνη (calcitriol) η οποία μπλοκάρει την παραγωγή λίπους και βοηθάει στις καύσεις του.

6. Πρωτείνη

Εδώ δεν έχουμε να πούμε πολλά, είναι αυτονόητο ότι γυμνασμένο σώμα χωρίς επαρκή έλλειψη πρωτείνης ανήκει στα παραμύθια. 1 με 1.5 γραμμάριο πρωτείνης/σωματικό κιλό θα αυξήσει την μυική μάζα επομένως και τις καύσεις που γίνονται απο τους μυς.



7. Ένα μήλο την ημέρα...

Τα μήλα είναι εξαιρετική πηγή βραδείας απορροφήσεως υδατάνθρακα με αμέτρητες αντιοξυδωτικές ουσίες. Το πιο γνωστό group είναι οι πολυφενόλες, οι οποίες έχουν αποδειχτεί ότι αυξάνουν την δύναμη, την αντοχή και την καύση του λίπους, ειδικά γύρω απο την κοιλιά. Μη το παρακάνετε όμως, διότι το μήλο όπως όλα τα φρούτα είναι πλούσια σε φρουκτόζη.

8. Πράσινο τσάι - The King

Τι να πούμε εδώ, μόνο και μόνο που όλες οι σοβαρές εταιρείες συμπληρωμάτων, βάζουν εκχύλισμα πράσινου τσαγιού στους λιποδιαλύτες τους είναι αρκετό. Εφίδρωση; Διουρητικό; Θερμογεννετικό; Αντιοξυδωτικό;  ; Όλα μαζί σε 1. 3 φλυτζάνια πράσινου τσαγιού ημερισίως θα κάνουν το λίπος να τρέχει και να μη φτάνει.



9. Ξηροί καρποί

Αδικημένη τροφή, και φυσικό άλλωστε, όταν ο άλλος πίνει 7 ποτά και κατεβάζει και 2 μπολ ξηροκάρπια μετά θα πει "έφαγα ξηρούς καρπούς και πάχυνα". Οι αθλητές όμως του fitness που κατεβάζουν χούφτες κάτι θα ξέρουν παραπάνω. Ανάλατα καθαρισμένα αμύγδαλα, ψύχα καρυδιού είναι 2 πηγές ξηρών καρπών και πλούσιων σε ενέργεια και σε Ω-3 λιπαρά. Προτίμησε τα πριν την προπόνηση ή σε μέρες με βαρύ φόρτο εργασίας.



10. Νερό

Νερό, πολύ νερό, πάρα πολύ νερό. Ο οργανισμός μας αποτελείται απο 70% νερό, θα ήταν λοιπόν ανόητο εάν αρκούμασταν σε 2-3 ποτήρια τη μέρα, ειδικά όσοι γυμνάζονται. Έλλειψη νερού κατά τη διάρκεια της προπόνησης έχει δείξει απώλεια δύναμης κατά 25%, ποσοστό τεράστιο. Αυτό οφείλεται στην εφίδρωση, και στα σήματα που λαμβάνει το σώμα ότι βρίσκεται σε κατάσταση κινδύνου, άρα αυτομάτως κρατάει υγρά και μειώνει την ενέργεια προς κατανάλωση. Συνέπεια, η κατακράτηση υγρών, η αδυναμία, μειωμένη συγκέντρωση κ.α. Μη περιμένεις να διψάσεις για να πιεις νερό...είναι ήδη αργά.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...