Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2013

Χειμωνιάτικες μάζες, ώρα για όγκο


Το καλοκαίρι πέρασε, σιγά σιγά οδηγούμαστε προς φθινόπωρο και λίγο αργότερα θα καλοσορίσουμε το κρύο, τις βροχές και τους ανέμους. Ώρα λοιπόν να βάλουμε λίγο μάζα πάνω μας και να ανέβουμε επίπεδο με στόχο το μακρινό καλοκαίρι του 2014.

Στην Ελλάδα ο όγκος είναι παρεξηγημένος, καθώς έχει συσχετιστεί με τις πίτσες, τα σουβλάκια, τις κρέπες και τα γλυκά. Μεγάλο λάθος κύριοι (και κυρίες). Παρακάτω θα αναλύσουμε διεξοδικά και θα σχεδιάσουμε μαζί τις επόμενες κινήσεις σας.

Tips τα οποία θα έχετε στο μυαλό

  • Αυξάνω τις θερμίδες μου καθαρά, αποφεύγω το βρόμικο φαγητό και ψάχνω τροφές πλούσιες σε θερμίδες οι οποίες πηγάζουν απο την πρωτείνη και όχι απο την ζάχαρ
  • Λέγεται ότι η ζάχαρη είναι σημαντική μεταπροπονητικά, σιγουρευτείτε ότι είναι ζάχαρη δεξτρόζης, η οποία βρίσκεται σε συμπληρώματα διατροφής και αναμιγνύεται εύκολα με το σέικερ πρωτείνης
  • Τρώτε πλούσιο πρωινό, γάλα-αυγά-βρώμη αποτελούν καλές ιδέες για το πιο σημαντικό γεύμα της μέρας
  • Πριν τον ύπνο είναι καλό να καταναλώνετε ένα πρωτεινικό γεύμα βραδείας απορροφήσεως ώστε όση ώρα κοιμάστε οι μύες σας να είναι γεμάτοι και χορτασμένοι. Τυρί κότατζ και πρωτείνη καζείνης αποτελούν τις καλύτερες επιλογές
  • Μειώστε ελαφρά το αερόβιο σας. Σε αυτή τη φάση χρειάζεστε θερμίδες, και το αερόβιο ίσως να σας τις στερήσει.


Με λίγα λόγια κλείνουμε τα αυτιά μας στους μύθους περί "στον όγκο τρώγε ότι βρείς" και αυξάνουμε σταδιακά τις θερμίδες μας με καθαρές τροφές. Προσέχουμε πάντα πρώτα τι λέει ο καθρέφτης και μετά η ζυγαριά. Και τελευταίο και μη εξαιρετέο, φορτώνουμε κιλά για να δώσουμε ερέθισμα στους μύες μας και να τους στείλουμε περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...